Pisateljska orodja

Pisanje proze

Malce drugače

Domovanje lepe besede

Spletno mesto pred vami je domovanje lepe besede, torej leposlovja.

Brskajte in uživajte v lepih besedah Bojana Ekselenskega.

Družabna omrežja:
Connect with us on Facebook.

Priprava e knjig (ePub)

E knjiga je bila nekaj časa nekaj najboljšega po kranjski klobasi in praženem zelju z ocvirki. A v Sloveniji so se razmere za popularizacijo in razširjenost e knjig hitro sprevrgle v nekaj takšnega, kot imamo na trgu tiskanih knjig. E knjige, kolikor knjižnicam ostane zanje izven ozkega kroga ponudbe, poganja knjižnična izposoja, kar se sklada s prevladujočo slovensko mentaliteto, da morajo biti digitalije brezplačne in da avtorsko delo nima vrednosti. Vrednota je samo fizično delo s fizičnimi učinki.

Če nasekaš drva, je to koristno delo, ki se ga plača. Če pa napišeš e knjigo, pa nisi vreden niti bakrenega novčiča, saj to ni delo, temveč izogibanje delu.

Biblos ni to, kar ponujajo tuje spletne knjigarne, ostal je nekje na pol poti, kar so omogočile slovenske precej specifične razmere glede financiranja e-knjižne infrastrukture. Nakupov fizičnih oseb je malo, pač skladno s slovenskim odnosom do intelektualne lastnine. V Sloveniji je avtorsko delo zelo malo, oziroma sploh ni cenjeno. Na vseh ravneh se to še kako boleče občuti. Sanje, da bi postali družba znanja je kot sanje, da bomo Švica. ja, švicamo pa lahko ...

A to ni stran o položaju knjige, knjižnem in založniškem trgu, temveč je stran o pripravi e knjige.

PDF delavnica

Verjetno vas bo zanimalo: