Povežite se z nami:
Connect With Us on Facebook. Connect With Us on Twitter

Zadnje dodano

Zanimivi razpisi

Krononavt je mednarodni razpis za kratko zgodbo.

Časovni potik pride iz 50 let v preteklosti v naš čas, da bi proučil otroštvo osebe, ki je čez 50 let naredila izjemen preboj. Več o tem >>

Delavnica pisanja

Pisanje objavljive proze je najprej obrt in šele z obiljem prakse in vaje postane umetnost ... mogoče. Več o tem >>

 

Prihajajoče knjige

V letu 2022 ima Bojan velike načrte glede samozaložniških projektov.

S finančno pomočjo Mestne občine Celje želi izdati tri popolnoma različne knjige. Letos ni na programu nobene knjige iz sage Vitezi in Čarovniki. Pravzaprav bo njegovih leposlovnih del le za drobčkani vzorec.

Leposlovni projekt – Pričevanje tujih svetov

Pričevanje tujih svetov je antologija sodobne slovenske fantastike. Zbrana je proza in poezija prvih 10 številk Supernove, edine slovenske revije za fantazijsko književnost. Bojan je glavni in odgovorni urednik revije, ki izhaja že polnih pet let in je tovrstni verjetno najdlje trajajoč projekt. Revija izhaja v tiskani in elektronski obliki.

V antologiji so zbrani avtorji in avtorice, ki so, vsak na svoj način, zaznamovali Supernovino zgodbo. Za razliko od sorodnih antoloških zbirk je v tej prisotna tudi poezija.

Bojan je v vlogi urednika poskrbel, da so v zbirki prisotni vsi, ki so napisali kaj več od priložnostnega literarnega grižljaja.

Zakaj zbirka ne bo izšla v okrilju kakšne založbe?

Žal je področje fantazijske književnosti v Sloveniji večinoma prepuščeno samozaložnikom in vanjo je vloženo predvsem prostovoljno delo.

Zadnja slovenska zbirka fantazijske proze je bila izdana pred šestimi leti – Zvezdni prah: Druga galaksija, ki jo je izdalo Društvo Zvezdni prah. Tudi v tem primeru je šlo za entuziastično delo ...

Pričevanje tujih svetov prihaja sredi leta 2022 in bo predstavljeno v okviru poletnih prireditev Poletje v Celju 4. 8. 2022 pri Vodnem stolpu s pričetkom ob 20h.

Vstop prost, tudi pijača bo.

Kabala – naj ostane enostavno

Kabala je formalno židovska okultna teologija, temelj mistike in mitologije. Zaradi krščanstva je to skrito védenje vtkano v zahodno družbo precej bolj, kot večina misli ali ve. Kabala je temelj vseh treh velikih monoteističnih verstev - krščanstva, islama in judaizma. Čeprav so ljudstva teh religij konstantno v bolj ali manj odkritih konfliktih, imajo več skupnega, kot mislijo (in morebiti želijo).

Še kako velja:

Bog je velik, a je daleč ...

Bojan je precej let proučeval mnoge vidike kabalistične skrivnosti zaradi gradnje mitološkega in teološkega temelja sage Vitezi in Čarovniki, svojega največjega literarnega sveta. Vsi, ki ste brali knjige Vitezi in Čarovniki boste v tej prepoznali vir ozadja knjig ...

Knjiga je nekakšen stranski produkt tega raziskovanja in prinaša ideološko in teološko neobremenjen pogled v fantastično skrivnost temeljev naše kulture, znanosti in religije.

Knjiga je že izšla v ePub obliki, a za tiskano izdajo je malce dodelana in prilagojena mediju tiskane knjige.

Knjiga je nekakšen priročnik za razvoj razumnosti ...

EPUB – preprosto do e-knjige

Nekaj časa se je govorilo, da bo papirnata knjiga ob pojavu e-knjige končala na smetišču zgodovine, kot se je to zgodilo VHS in zvočni kaseti, analogni televiziji, CRT monitorjem in dinozavrom. No, resnica je drugačna, tiskana knjiga ni legla k večnemu počitku po dolgi in burni zgodovini od izuma tiska.

E-knjiga je prišla in obstala, vzporedno s tiskano knjigo. Za avtorice in avtorje je pomembno, da razumejo naravo drugačnega medija, kar e-knjiga tudi je.

V knjigi Bojan predstavlja vse vidike ePub publikacij. Poleg kratkega zgodovinskega tečaja prinaša nazoren praktični tečaj vseh tehnologij, ki so del ePub knjig.

  • Anatomija EPUB
  • (X)HTML
  • CSS
  • Orodja za pripravo EPUB e-knjige od besedila do končnega izdelka – Word, Writer, Expression Web, Sigil, Calibre, ...
  • CIP podatki in kako do njih
  • Obvezni izvod v digitalnem svetu
  • Enotna cena knjiga
  • Finale – slovenski trg E-knjig in e-knjigarne

Knjiga vas po korakih pripelje od besedila do objave na eni od knjigarniških platform z vsem, kar se zahteva na slovenskem (in tudi tujem) trgu.