Projekti in dobrote

Tik pred izidom

V letu 2024 bo izšlo ...

Izid slovenskega prevoda izvrstne Bele sobe prof. dr. Zorana Živkovića je prestavljen na pomlad-poletje 2024 zaradi zagotovoitve vrhunske kakovosti izdaje.

Ravno izšlo

Avgust 2023

Avgusta je 2023 izšla zbirka kratke proze To se vam ne bo zgodilo.

Ko se želite premakniti brez gibanja, vzamete v roke to knjigo ...

Oktober 2022

Kabala je vir zahodnih religij, mistike, okultizma in tudi znanosti ter racionalnega uma.

Naučite se uporabiti vse moči svojega uma ...

Esejistika za v vsak žep

… In za v vsak um

Bojan predvsem ne piše esejistike, niti se z njo ne ukvarja. Njegovi eseji so samo posledica pisanja leposlovja in izobraževanja, ki ga zahteva pisanje kakovostne fantazijske književnosti.

Kako so nastale tri esejistične knjige, pravzaprav priročniki? Gremo po vrsti ...

Mlada literatura

Mlada literatura je nastala zaradi tega, ker v Sloveniji nimamo preprostega, a celovitega priročnika za pisanje objavljive proze, po katerem lahko brez strahu sežejo tudi učenci/-ke zadnje triletke osnovne šole.

Tako je priročnik Mlada literatura zaobjel vse, kar pride prav za pisanje objavljive proze. Priročnik je osnovan na preprosti razlagi temeljnih obrtniških veščin objavljive proze.

Prihaja pa tudi razširjena in dopolnjena izdaja, ki prinaša celovit servis ...

Mlada literatura - Druga epizoda bo obogatila vašo vašo izkušnjo in učenje obrtniških veščin pisanja proze postavlja na popolnoma drugo raven ...

Kabala: naj ostane enostavno

Kabala je nekakšen duhovni temelj svetov Magijske gimnazije in Vitezov in Čarovnikov. Za potrebe pisanja obeh knjižnih serij je Bojan moral precej natančno proučiti Kabalo.

Kaj je Kabala?

Kabala je duhovni in razumski temelj vseh monoteističnih religij, zahodne duhovnosti in tudi razsvetljenstva z dobo znanstvenega razuma. Samo v okolju kabalističnega pogleda na svet se je lahko razvila naša zahodna znanost ...

Teorija & Praksa e-založništva

Pred mnogimi leti (beri: 2014/15) se je Bojan v napadu optimizma glede razvoja trga e-knjig pri nas odločil spisati celoviti priročnik, kako se streže stvari.

Knjiga obsega vse, kar je potrebno od tipkopisa do izdane ePub knjige. Seveda je del vsebine od ePub do knjižne police prirejen slovenskim razmeram.

Naj ostane enostavno – e knjige

Od leta 2014 do 2024 se je veliko spremenilo. Naš trg e-knjig je ostal na pol poti, saj e-knjigarnam manjka ogromno funkcionalnosti, ki je običajna za razvite trge.

Nova knjiga na eni strani optimizira in posodablja tehnične podrobnosti r-knjig vrste ePub, na drugi pa prinaša posodobitev procesov od ePub do knjigarne.

Knjiga je seveda priročniške narave in bolj kot s teorijo, se ukvarja s prakso izdaje e-knjige. Prednost se je dala brezplačnim orodjem.