Večji projekti

Drobiž & drobljenje

Izobraževanje

Storitve

Domovanje lepe besede

Spletno mesto pred vami je domovanje lepe besede, torej leposlovja.

Brskajte in uživajte v lepih besedah Bojana Ekselenskega.

Družabna omrežja:
Connect with us on Facebook.

Jašubeg en Jered 2008 - 2017

Fanzin Jašubeg en Jered (JeJ) je pomemben projekt Bojana Ekselenskega, ki mu se mu je klamu pridružil tudi Andrej Ivanuša. Vmes je sodelovalo še nekaj različnih sodelavk in sodelavcev.

S pojavom revije Supernove je fanzin, distributiran izključno kot PDF, počasi zamrl, saj omejeni kadrovski viri ne zmerejo poganjati dva dovolj resna projekta.

Mogoče bo Bojan Ekselenski kdaj v prihodnosti znpova zagnal fanzin.

Za tekoče obveščanje od dogajanju v Sloveniji obstaja nekaj spletnih strani, najbolj resna je zagotovo znanstvena-fantastika.si, ki jo ureja Ivan Šokić z Andrejem Benedikom in Domnom Mohoričem.

Jašubeg en Jered od začetka do konca

Najprej se moramo posuti s pepelom, kajti JeJ je nastajal v partizanskih razmerah, na začetku brez izkušenj akterjev, kako se stvari streže. Sčasoma so se v uredništvu malce natrenirali, kako nastaja revija in počasi je postala prepoznaven del slovenske in tudi širše scene.

V tabeli so nanizane številke od 1, ko je bil JeJ še fanzin projekta Vitezi in Čarovniki, do zadnje številke, ko je bil edini fanzin za fantazijo v Sloveniji.

Kako do svojega arhivskega izvoda?

Kmalu bo naložena tabela z vsemi številkami.

Fanzin Naskončnost

Fanzin Neskončnost je izdajalo Društvo ljubiteljev znanstvene fantastike in fantazije Prizma od januarja 2006 do aprila 2013. Ker gre za del slovenske ljubiteljske kulture na področju fantazije, se mi zdi pomembna objava PDF izdaj revije.

Vas zanima več?