Projekti in dobrote

Tik pred izidom

V letu 2024 bo izšlo ...

Izid slovenskega prevoda izvrstne Bele sobe prof. dr. Zorana Živkovića je prestavljen na pomlad-poletje 2024 zaradi zagotovoitve vrhunske kakovosti izdaje.

Ravno izšlo

Avgust 2023

Avgusta je 2023 izšla zbirka kratke proze To se vam ne bo zgodilo.

Ko se želite premakniti brez gibanja, vzamete v roke to knjigo ...

Oktober 2022

Kabala je vir zahodnih religij, mistike, okultizma in tudi znanosti ter racionalnega uma.

Naučite se uporabiti vse moči svojega uma ...

Magijska gimnazija - o svetu na drugi strani

Kaj, če je vse, o čemer pišejo okultisti, mistiki in teologi čista resnica?

Napisano in natisnjeno je precej leposlovnih romanov, ki se tako ali drugače dotikajo magije. Najbolj razvpita je zagotovo serija o Harryju Potterju. Je sploh še možno napisati kaj zanimivega, a da ni parada že videnega?
Magijska gimnazija Lubliana je verjetno tovrstni slovenski prvenec, ki se magije dotika na malce naprednejši način. Zavedam se, da je mlajša publika (10+ let starosti) zahtevna in si zasluži kakovostno branje, ki lahko na nevsiljiv in prijeten način ponudi tudi nekaj izobraževalne vsebine. Magijska gimnazija ni zgolj klasična pravljica ali fantazija, temveč je še nekaj več.

Osnova sveta Magijske gimnazije, Adamije, je alternativni svet z alternativno zgodovino, ki se na poseben način prepleta z našim svetom in nam (ne)znano zgodovino. V knjigi je ta prepletenost izvedena s pomočjo delujoče magije, ki ima trdne osnove v sodobni znanosti.

Adamija - čudežni svet, kjer so mistika, magija in duhovnost resnične sile sveta

Zamislite si svet, kjer so magične sile, o katerih pišejo različne duhovne in mistične knjige, znanstvena resnica. Kakšen je svet, kjer je religija osnovna povezovalna sila človeške družbe, a magija predstavlja temelj znanosti?

Kakšni so ljudje v svetu, kjer je astrologija vrhunska znanost?

Kam drvi svet, kjer se soočita osnovna stebra paradigme življenja, dve strani istega duhovnega kovanca - Na eni strani Vatikansko krščanstvo in na drugi Omizje magijskih cehov?

Zgodba o fantu, ki je naredil Dejanje volje

Peter Lomnik je čisto običajen petnajstletnik. Osnovno šolo je končal z odliko, ves čas je bil tudi aktiven v atletski, košarkaški in odbojkarski ekipi. Užival je status najpopularnejšega na III. Osnovni šoli Celje.
Zaradi magijskega gena, ki ga je podedoval po materi, je dobil priložnost za izvedbo obreda dejanja volje. Čeprav ga ja ded Jožef Ravnik moledoval, naj ne naredi Dejanja volje, ga je izvedel in se 1. septembra znašel na Magijski gimnaziji Lubliana.

Že takoj prvi dan se je zapletel s skupino domačinov in v rekordnem času ga doleti najtežja šolska kazen - rehabilitacija s pokoro. Kot uvoženec in zaradi posebnosti, ki se je ne zaveda, se je navkljub pokori zapletel v različne prigode.

Petru se življenje dramatično spremeni po srečanju z dedinjo cesarstva, Klavdijo Avgusto Lorensis. Kakšno možnost ima ljubezen, če o bodočnosti odloča ženitni komite? Kam bo Petra pripeljala usoda? Kdo je prijatelj? Kdo sovražnik? Petru se ne sanja, da je padel v središče množice spletk, katerih niti se začnejo v davnini zore cesarstva.

Dobrodošli v svetu, kjer vse poganjajo električni in magnetični fluidi. Dobrodošli v Svetem rimskem cesarstvu!

Svet Adamije je zmes čudes in nočnih mor

Svet Adamija je svet neštetih čudes. Leteče ladje, superceste, kjer avtomobili samodejno drvijo 300 - 500 km/h, brzoletalniki na višini dvajset kilometrov s hitrostjo 3000 km/h prevažajo do tisoč potnikov. Na mnogih mestih so astralni kamerniki, ki snemajo astralno auro ljudi. Vse tehnične čudeže poganja pretvorba pasivnega in negativnega stanja električnega in magnetičnega fluida.

Ta svet in naš svet sta povezana preko posebnih kristalnih in energijskih povezav, reče se jim jesodski prag. Vsako leto se v Sloveniji rodi 60 - 70 dečkov in deklic s posebnim genom - magijskim XY genom. Zaradi tega gena, ki ga vedno podedujejo po mamini strani, imajo pravico do enkratnega obreda - Dejanja volje. Če ga uspešno izvedejo, se lahko vpišejo v Magijsko gimnazijo Lubliana, edino te vrste v Imperium proviciae Panonia Superior (imperialni provinci Gornja Panonija).

Astrološka sistematika

V tem čudežnem svetu je astrologija izredno pomembna znanost. Astrološke aplikacije so izjemnega pomena za delovanje rimske družbe. Vsakogar, poleg nam običajne zdravstvene sistematike, v šoli čaka astrološka sistematika. Ravno astrološki vektorji odločajo, kdaj se bo rodil Ipsissimus, oseba z astrološkimi danostmi za poseg v globalni krizi.

Astrološke karte so sad zahtevnega strokovnega dela Astrologija je veja aplikativne magije

Astrologija je veja aplikativne magije. Fakulteta za astrologijo je eden najbolj zahtevnih univerzitetnih programov. Nanj se lahko vpišejo samo maturantje z odliko magijske gimnazije.

Drugačna, a tako podobna zgodovina - mešanica legend in resničnih dogodkov

V Adamiji je šla zgodovina malce drugačno pot kot pri nas. Rimski imperij je padel, a se je na pogorišču znova dvignil in zavladal Sredozemlju.

Umetnikova vizija padca Rima leta 475

Strašno Pustošenje in vzpon Svetega rimskega cesarstva

Rim je izginil v Pustošenju leta 475. Vatikan se je leta 476 rodil iz pepela pogorišča središča antike. 20 let kasneje, leta 496, je iz ruševin Rimskega imperija vstalo Sveto rimsko cesarstvo. Čeprav so ga pretresale različne krize, je živelo in preživelo do današnjih dni.

Zastava Svetega rimskega cesarstva

Je (pre)živelo zaradi dveh stebrov moči - vere in magije?

Še nekaj kratkega o Adamiji

V Adamiji obstajajo samo tri vrste srednjih šol:

  • Magijske gimanije,
  • Klasične gimnazije,
  • Teološke gimnazije.

To je pomembno, ker se zgodba dogaja na eni od magijskih gimnazij in sicer na ljublianski (da, prav ste prebrali - v Adamiji je Lubliana in ne Ljubljana).

Magijska gimnazija ima pet letnikov in sicer od nultega do četrtega letnika. Vsak letnik ustreza eni od stopenj duhovnega razvoja po klasifikaciji ene od kabalističnih šol, ki temelji na simboliki Tarot adutov (zadnjih 9 adutov). Imena duhovnih dosežkov se prekrivajo z duhovno lestvico mogočnega reda Zlata Zora (Golden Dawn), ki je svoj vrhunec dosegla na prelomu iz 19. v 20. stoletje in njegova dediščina je še danes živa. V Adamiji je Zlata Zora po letu 1920 razpadla na nekaj magijskih redov, ki so sprejeli telemitsko magijsko šolo Aleistra Crowleyja.

Nazivi dijakov posameznih letnikov:

  •  0. Nulti letnik (N) - novčki - neinicirani.
  •  1. letnik (Samekh - S): 0-10: Neofit (Tarot aduta Smrt + Umirjenost)
  •  2. letnik (Oin – O): 1-9: Teoretik (Tarot adut Hudič)
  •  3. letnik (Pei – P): 2-8: Praktik (Tarot adut Stolpa)
  •  4. letnik: 3-7 (Cadi – C): Filozof (Tarot adut Zvezda)

Opomba: Magijski red Zlate Zore ne zamenjujte z grško politično stranko Zlata Zora.

Realnost magijskih gimnazij

Domačini imajo za dijake in dijakinje iz našega sveta zaničljiv izraz – uvoženci. Zaradi svojega porekla so obsojeni na zahtevne preizkušnje, ki izhajajo iz subtilnih razlik med našim in njihovim svetom. Šolski sistem dela vse, da jih čim več odstranijo iz Adamije. Ljudje iz našega sveta imajo smolo, ker težko zajamejo duha dvojnosti obeh stebrov družbenega življenja tamkajšnje družbe - religije v podobi Vatikanskega krščanstva in magije. Na eni strani častijo svetnike, na drugi Aleistra Crowleyja ...

Na magijski gimnaziji ni ponavljanja, zlasti ne za uvožence, je samo boleča izključitev. Izključeni iz šole se vrne v naš svet z zavestjo, da je pripadal nečemu velikemu, a je (pro)padel. Večino povratnikov čakata propad in družbeno dno. Magijski cehi Adamije spretno manipulirajo s spomini ljudi, zato nihče v našem svetu ne ve za čudežni svet Adamije.

Magijske gimnazije in s tem Magijska gimnazija Lubliana je šola kot vse druge. Namen adamijskih srednjih šol je izobrazba in vzgoja. Oba vidika sta enako pomembna. Pomemben del vzgoje je gradnja adamijske zavesti, predvsem adamijskega duhovnega ustroja.

Dijaki iz našega sveta pridejo na samo eno vrsto adamijskih šol - na provincijsko magijsko gimnazijo, a na klasične in teološke gimnazije t. i. uvoženci nimajo vstopa.

Vas zanima fantastični svet Adamije in magijske gimnazije?