Projekti in dobrote

Tik pred izidom

V letu 2024 bo izšlo ...

Izid slovenskega prevoda izvrstne Bele sobe prof. dr. Zorana Živkovića je prestavljen na pomlad-poletje 2024 zaradi zagotovoitve vrhunske kakovosti izdaje.

Ravno izšlo

Avgust 2023

Avgusta je 2023 izšla zbirka kratke proze To se vam ne bo zgodilo.

Ko se želite premakniti brez gibanja, vzamete v roke to knjigo ...

Oktober 2022

Kabala je vir zahodnih religij, mistike, okultizma in tudi znanosti ter racionalnega uma.

Naučite se uporabiti vse moči svojega uma ...

Vitezi in Čarovniki(0): Votlina skrivnosti

Prvi del sage: Vzpon indigo otrok

V tej epski zgodbi se Tolkienovski fantazijski svet sreča z Martinovimi krutimi dvornimi spletkami, vse je začinjeno z ZF prihodnostjo v svetu, kjer neoliberalna finančna diktatura uničuje vse, kar je dobrega.

NADALJEVANJE USPEŠNICE VITEZI IN ČAROVNIKI: VOTLINA SKRIVNOSTI! KAR SE JE ZAČELO V PODRTI VOTLINI, SE NADALJUJE V EPSKI ZGODBI, KI SE DOGAJA TUDI V SLOVENIJI! VRAČAJO SE KARDINAL LUIGI FALCONE, PROFESOR MARKO LESNIK IN POJAVI SE ZAROTA ... TU IN V DRUGEM VESOLJU.

Beseda zakona je:
SPOZNAJ SE IN UVIDEL BOŠ VSE MODROSTI VESOLJA!

Bodi pozoren in prepoznaj!
S prepoznavanjem pride modrost!
Modrost prinese dar brezpogojne ljubezni!
Skozi brezpogojno ljubeznijo si zvezda!
Zvezda si neskončna v brezmejnosti.

V židovski mitologiji, izhodišču Krščanstva, obstaja ideja o šemitah, velikanskih časovnih obdobjih.
Bog na začetku vsake šemite ustvari in upodobi nov ustroj vesolja – novo Toro z novo zgodovino vsega. Na koncu šemite, končata se čas in zgodovina, vse povrne se v nič, od koder se znova razodene iz sijaja božje slave.
In zdaj smo na koncu šemite ...

V majhnem mestu, Celju, se zgodi nenavadni dogodek

Skoraj istočasno, s finalom dogodkov v Votlini skrivnosti, se udejanji nova generacija aganealov. To so utelešeni duhovi etirjev, temeljev obstajanja vseh vesolj. Ampak to udejanjenje je bilo res nenavadno! Zgodilo se je v majhnem mestu Celju sredi majhne evropske države Slovenije. Vseh sedem etirjev se je utelesilo v tako majhnem mestu. To se je v dolgi zgodovini Čuvajev zgodilo prvič. Vedno do zdaj so se udejanjili širom zemeljske oble.

Kdo so Čuvaji? Čuvaji so ljudje, živeči v simbiozi z nesmrtnimi aganeali. Čuvaja sestavljata človek in aganeal. Ko človek umre, aganeal najde novo primerno telo. V našem svetu lahko ubijete človeka nosilca, a aganeala se lahko odstrani (ne ubije) in onemogoči samo na poseben način. V vsej zgodovini še nikoli ni nihče ubil nesmrtnega aganeala. Že sam pojem nesmrtnosti je v nasprotju z obetom uboja.

Slabo desetletje po izginotju arheologinje Mary Smith in obeh sibetov se začnejo dogodki. Marijin red iz Magdale želi preprečiti vzpon Mešaraha, bajeslovnega viteza in čarovnika, ki lahko edini onesposobi črno magijo zatabov Pri tem jim spodleti in izkaže se nemoč reda. Tedaj na sceno stopijo na sceno nedolžna bitja ...

Tiskana izdaja je bila predstavljena leta 2016 na 32. Slovenskem knjižnem sejmu!

Figure se začnejo pomikati na izhodiščne položaje drame konca vseh časov in vesolja.

Do novega dogajanja mine še slabih deset let. Začne se za zajtrk lepega aprilskega dne leta 2065. Vse je bilo OK do ure Slovenščine. Tam je maturanta Borisa Plahutnika odneslo v neznani svet. Nekaj mogočnega in nemogočega je našlo pot na prosto in začne se dogodivščina.

Boris kmalu izve, da se je vanj udejanjil Mešarah, bajeslovni vitez in čarovnik z božjo licenco za ubijanje in čaranje. Ta udejanjenje se je zgodilo nenavadno hitro, v telo maturanta in ne predpubertetniškega otroka. Pomaga mu malce smešen upokojenski krožek Čuvajev.

Drugotnost: Medalar doživi poraz

Istočasno v drugem svetu, v redkejšem vesolju, Drugotnosti, eno od človeških kraljestev, imenovano Medalar, doživi bridki poraz proti nenavadno strumni vojski orkov in kačjeglavcev. Nov basilea (tako na Vzhodu pravijo svojemu carju oz. carici – beseda je vilinskega izvora. Basilea je brezspolni samostalnik), imenovan Božanska osebnost, je v neverjetno kratkem času, komaj deset letih, združil in utrdil ves vzhod.

Horde Severne armade, pod vojnim poveljstvom od nemrtvih vstalega kerkeša, lorda Setha Ureusa in nenavadne deklice, bliskovito potolčejo Medalar. Samo Zeolija vzdrži prvi naval ogromnih hord. Zeolijski grof Malahid X Zeolski pošlje svojega sina Hana na misijo iskanja rešitve. Tukaj v igro vstopijo še Vilini izza svojega Belega zidu, Gozdarji in druga čudna bitja. Vsak ima svoje račune. Največje človeško kraljestvo, Cesarstvo Shedanija, okleva. Upravlja ga liberos (svobodnjak) Artus Orwen, ki sledi predvsem svojim finančnim koristim, in njemu ni do vojne z nasprotnikom, ki lahko ogrozi njegove posesti.

V Celju se zgodi afera

V našem svetu se zgodi nenavadna drogeraška afera. Vpleteni so pomembni minister, njegov sin, čudaška nesrečnica z roba in okoliščine kasneje vključijo še brata evropskega ministra.

Boris je v nastali zmedi razpet med svojo osebnostjo in dejanji, ki jih narekujejo vse bolj divje okoliščine. Pet deklet z roba družbe stopi v službo vzhajajoče sile kaosa. Boris ugotovi, da indigo otroci niso glasniki novega, boljšega sveta, temveč poskus temne zavesti kaosa, Elejle, da se utelesi v gostem svetu in s tem vse prevara. O svojem razkritju prepričuje Čuvaje, a ga ti ne poslušajo. Držijo se svojih, tisočletja starih prepričanj. V ozadju plete mrežo tudi skrivnostni Magna Ordo Sanctum Spiritus. Na koncu se zgodi boj, ki spremeni vse.

Čas indigo otrok

Začne se epsko potovanje med tem in drugim svetom. Priča boste nenavadnim prigodam, epskim bojem, kajti nastopil je čas indigo otrok.  Začele se bodo odstirati plasti skrivnosti njihovih posebnosti ...

Vabim vas, da se pridružite fantastičnem potovanju v svet senc, sanj, pravljic in nočnih mor ...

Knjiga je izšla v tiskani in elektronski obliki.

O knjigi

O tiskani izdaji

 • Avtor: Ekselenski, Bojan
  Naslov: Vitezi in čarovniki. (1), Vzpon indigo otrok / Bojan Ekselenski
  Vrsta gradiva: (znanstveno)fantastična proza ; za mladino (nad 14 let)
  Jezik: slovenski
  Leto: 2016
  Izdaja: 1. izd., 1. natis
  Založništvo in izdelava Maribor : Pro-Andy, 2016 (Maribor : Demago)
  Fizični opis: 551 str. A5; 22 cm
  Zbirka: Drugotnost
  ISBN: 978-961-93507-8-2
  Cena: 30 €

O elektronski izdaji

 • Avtor: Ekselenski, Bojan
  Naslov: Vitezi in čarovniki. Vzpon indigo otrok [Elektronski vir] / Bojan Ekselenski
  Vrsta gradiva: (znanstveno)fantastična proza ; za mladino (nad 14 let)
  Jezik: slovenski
  Leto: 2014
  Izdaja: 1. izd.
  Založni: Fantazija
  Značilnosti elektronskega vira: El. knjiga
  ISBN: 978-961-93676-1-2 (ePub)
  Cena: 14,99 €

Naroči ePub knjigo

Knjigo si lahko izposodite ali kupite.

 

Naroči tiskano knjigo

Tiskano izdajo je možno naročiti samo v Knjigarni in antikvariatu  .

Brezplačna ePub knjiga

Dodatki knjige Vzpon indigo otrok

Želite izvedeti več o čudovitem svetu Vitezov in Čarovnikov?

Pošljite e-pismonošo in zagotovo dobite odgovor: