Vitezi & Čarovniki

Trilogija o Vesoljnem carstvu

Osrednja saga

Legendarium

Magijska gimnazija Lubliana

Atlantida

Kratka proza

Priročniki

Poezija

Domovanje lepe besede

Spletno mesto pred vami je domovanje lepe besede, torej leposlovja.

Brskajte in uživajte v lepih besedah Bojana Ekselenskega.

Družabna omrežja:
Povežite se z nami na Facebooku.

Vitezi in Čarovniki(2): Indigo novi svet

Začne se konec sveta.

V drugem delu predvidoma štiridelne osrednje sage (Votlina skrivnosti je predzgodba) se vrnejo vsi glavni liki - Boris Plahutnik, Lucija Svetnik, pa Berta in Marko, Artus Orwen ...

Tri leta kasneje ...

Dogodki so postavljeni tri leta po zaključku dogodkov v Vzponu indigo otrok. Boris in Lucija sta par. Končujeta zadnji letnik prve bolonjske stopnje. Tedaj se po letih navideznega mirovanja znova začnejo nenavadnosti. V Celje prispe poseben papežev odposlanec, da dokončno obračuna s Sandro, Karmen in Mojco. Vse tri so negibne v Vojniku. A pater pade v past.

V Drugotnosti umre cesar Leon, vladar Cesarstva Shedanije, a njegov naslednik Aldus bi bil brez podpore mogočnega dvornega kneza Artusa Orwena hitro zgodovina in cesarstvo Shedanija bi na preddverju agresivnega Božanskega carstva potonilo v dinastične vojne. Aldus vse preseneti, ko si s poroko z vzhodnjaško kronsko princeso, meašiko, Alejo I, zagotovi mogočno zavarovalno polico.

Rojstvo Svetovnega cesarstva nove dobe

Za dodatno presenečenje poskrbi skrivnosti basilea, vladar(-ica) Vzhoda, saj Aldusu in Aleji preda vso oblast in pozove k obnovitvi davno mrtvega Svetovnega cesarstva. V ozadju je igra. Aleja I je v resnici damejah. Kmalu cesarstvo pretresejo nemiri. Odcepi se Marka Ladhas in se poveže z južnima kraljestvoma Ardenijo in Ellionom. Artus Orwen sklene z Alejo peklenski pakt, ki mu sledi bliskovita zimska vojna. Ladhas, Ardenija in Ellion so poraženi in dodeljeni zmagovalcu konflikta – Artusu Orwenu. Kmalu se zaradi vstopa vzhodnih armad uprejo vsi pomembni zemljiški gospodarji Shedanije. V prvi fazi upora se izkaže, kdo je zvest kroni tudi v stiski. Končno mogočne vzhodne armade uničujoče strejo upor in iztrebijo uporniško plemstvo.

Od simbola do diktatorja

Na Zahodu, v Dilualu, se vilinci odločno vpletejo, saj jih je strah za edini vir aurila in še nekaterih dragocenih mineralov. Boris zbere legije južnega dela dežele in v siloviti, a kratki državljanski vojni premaga marionetnega državnega konzula z vilinsko vojsko golemov. Vilinci izgubijo vsa ozemlja, južno od Zidu.

Brez omrežja

V našem svetu potekajo kaotični izpadi omrežja, od katerega je razviti svet popolnoma odvisen. Družbeni red začne razpadati, a Borisa žene želja po maščevanju napada na starša. Oče je takoj umrl, a mati je na intenzivni negi.

V Vatikanu je od roke kerkeša umorjen sveti oče. Naslednja tarča je kardinal Falcone, a se izkaže za pretrd oreh. Tedaj nastopita damejaha in moč kardinala Falconeja obrnejo proti njemu samemu.
Vse je pripravljeno na odločilno rundo kozmičnega boja. Nastopa čas pekla na zemlji.

Akcija - Prodaja kart za prvo vrsto ogleda konca sveta

Upamo, da ste zakupili sedeže prve vrste teatra Apokalipsa, saj si boste ogledali konec sveta iz najboljših možnih sedežev.

Knjiga je izšla v tiskani in elektronski izdaji.

Recenzije

Recenzija knjige v Reviji Joker (J 226 2012)

Podatki o tiskani knjigi

Avtor: Ekselenski, Bojan
Naslov: Vitezi in čarovniki. (2), Indigo novi svet / Bojan Ekselenski
Vrsta gradiva: (znanstveno)fantastična proza ; za mladino (nad 14 let)
Jezik: slovenski
Leto: 2011
Izdaja: 1. izd., 1. natis
Založništvo in izdelava: Maribor : Pro-Andy, 2011 (Celje : Dikplast)
Fizični opis: 445 str. A5: ilustr. ; 22 cm
Drugi avtorji: spremna beseda Rodošek, Edo
Zbirka: Drugotnost
ISBN: 978-961-92766-8-6
Cena: 29,00 EUR

Naroči ePub knjigo

Knjigo si lahko izposodite ali kupite.

Naroči tiskano knjigo

Naročite tiskano izdajo.

Cena:

Naloži brezplačno ePub knjigo v času epidemije

Želite dodatne informacije? Vas zanima še več o čudovitem svetu Vitezov in Čarovnikov?

Pošljite e-pismonošo in zagotovo dobite odgovor: