Projekti in dobrote

Tik pred izidom

V letu 2024 bo izšlo ...

Izid slovenskega prevoda izvrstne Bele sobe prof. dr. Zorana Živkovića je prestavljen na pomlad-poletje 2024 zaradi zagotovoitve vrhunske kakovosti izdaje.

Ravno izšlo

Avgust 2023

Avgusta je 2023 izšla zbirka kratke proze To se vam ne bo zgodilo.

Ko se želite premakniti brez gibanja, vzamete v roke to knjigo ...

Oktober 2022

Kabala je vir zahodnih religij, mistike, okultizma in tudi znanosti ter racionalnega uma.

Naučite se uporabiti vse moči svojega uma ...

 

Na kratko

Rodil se je 29. 6. 1964 v Celju. Obiskoval je IV. Osnovno šolo Celje, ki se je preimenovala v osnovno šolo Ivan Kovačič Efenka in znova nazaj v IV. OŠ. Srednjo kemijsko šolo je obiskoval v Celju. Tudi ta šola se je preimenovala, osamosvajala in še kaj. Po srednji šoli je odslužil takrat obvezno vojaščino in se zaposlil v Cinkarni Celje, kjer vedri in oblači še zdaj. Mimogredno je ljubiteljski izredni študent EPF Maribor. Živi, životari in ustvarja v Celju, s pogledom na parkirišče, ki je vmes postalo gradbena jama, in na koncu znova parkirišče in še vsevedni bog ne ve, kaj še bo.

Trenutno predseduje Celjskemu literarnemu društvu in objavlja v različnih literarnih revijah v Sloveniji in v različnih tujih zbirkah. Napisal je 16 tiskanih in 22 elektronskih knjig (nekaj se jih vsaj deloma ali popolnoma prekriva s tiskanimi izdajami). Udinjal se je tudi kot sourednik pri edinih dveh antologijah slovenske fantastike, izdanih v zadnjih letih. Od leta 2016 je urednik Supernove, edine slovenske tiskane revije za fantazijsko književnost. Aktivno deluje na področju promocije kakovostne fantastike, ki je eno od najbolj zapostavljenih literarnih področij pri nas. Sodeluje tudi kot urednik antologij Zvezdni prah, do zdaj sta izšli dve knjigi, udinja se tudi kot prevajalec iz srbščine, hrvaščine in sorodnih jezikov nekdanje Jugoslavije.

Od leta 2017 organizira v okviru Celjskega literarnega društva Fanfest, slovenski festival fantazijske književnosti. Festival je namenjen letnemu pregledu slovenskega ustvarjanja na področju fantazijske književnosti in njegove vpetosti v širši mednarodni prostor. Stalni gost festivala je najbolj prevajani srbski pisatelj, esejist, literarni teoretik in pedagog prof. dr. Zoran Živković.

Nastopa tudi v vlogi mentorja mladim literarnim ustvarjalcem, saj je tri sezone vodil delavnico Mlada literatura. Letos se delavnice zaradi preventivnih epidemioloških ukrepov ne izvajajo.

Sodeluje tudi na literarnih razpisih JSKD, kjer se je v letih 2020 in 2021 uvrstil v finale vsedržavnega razpisa V zavetju besede.

Bojan objavlja tudi v tujih zbirkah in ima zgodbe prevedene v 7 tujih jezikov.

Bojan je vedno v akciji v boju proti slabemu okusu in gnilemu zadahu ...