PROJEKTI(LI)

Kjer je domišljija doma

Domišljija poganja svet in tudi literaturo. Pisanje brez domišljije je samo reciklaža že napisanega.

Vsekakor prekrižarite to spletno stran, kajti tu je doma izvirna slovenska domišljijska literatura.

Povežite se:
Connect with us on Facebook.

Njegovo ustvarjanje

Description of Picture.Njegovo literarno ustvarjanje večinoma obsega fantazijsko literaturo. Gre predvsem za sodobno fantazijo, namenjeno odrasli bralni publiki. Mladim so namenjeni samo koščki, kot je recimo magijska gimnazija Lubliana (12+).

Bojanov glavni literarni projekt je Vitezi in Čarovniki, ki ima svojo spletno stran.

Poleg tega je ustvaril še literarni svet Atlantide, ki za zdaj obsega roman Atlantida: Imperij sončnega boga.

Odločil se je napisati tudi mladinski fantazijski roman, saj je pisanje za mlade svojevrsten izziv. Mlade se ne sme žaliti s prerpostimi in klišejskimi zgodbami in zato s eje dela lotil zelo resno. Magijska gimnazija Lubliana je prvi roman predvidene serije o alternativnem svetu Adamiji. Dražilnik z dodatki pokažejo vsebino romana. Roman je izšel leta 2018 in dobil odlične recenzije (Bukla, Radio Študent)

Kratko prozo piše za različne tematske razpise in predvsem za lastno zabavo. Rad se igra z nenavadnimi idejami, čudnimi okoliščinami in like rad pošiljam na različne naloge. S podoro Mestne občine Celje je izšla nenavadna zbirka To se lahko zgodi tudi vam. Spremno besedo je napisal uveljavljeni kantavtor, prevajalec, pisatelj in esejist Matej Krajnc.

Za sladokusce je leta 2019 izdal verjetno prvi slovenski mozaik roman - Usode na kredit. Predgovor je napisal mojster te vrste literature, prof. dr. Zoran Živković. Nastal je tudi s knjigo inspiriran istoimenski glasbeni album Mateja Krajnca.

Napisal sem tudi nekaj izobraževalne literature s podorčja pisanja, e založništva in tudi duhovnosti. Pripravljam nadgradnjo in bolj univerzalni priročnik o pisanju proze (obstoječi je preveč usmerjen v spekulativno fikcijo).